Johan Thorbeck bygde dette verket på Høvik ved Lierstranda i 1928. Verket var stort med en kapasitet på 4-5 millioner enheter pr. år, hvorav 3 millioner murstein og resten takstein og drensrør. Verket hadde gravemaskin og kabelbane i leirfeltet. Ringovnen var den største i landet. Brennkanalen rommet hele 330.000 murstein. Den hadde tørkeanlegg i overbygningen etter svensk mønster. Etter få år ble den satt ut av drift, da leira ikke tålte den store stablehøyden og ovnen ble for ubekvem å arbeide i.

Drivkraften for opprednings- og formingsmaskineriet var en 100 hk motor. Strengpressen hadde halvautomatisk kappebord, og transporten av ruteinen foregikk med automatiske bortsettervogner. I 1950-årene overtok Johan Thorbecks to sønner driften av verket. For å skaffe mere tørrstein til den store ovnen, ble det bygget en rekke tørkereoler i friluft for automatiske bortsettervogner med elektrisk drift.

Det stadig vanskeligere marked for murstein i Oslo gjennom 1950- og 1960-årene førte imidlertid til at driften måtte nedlegges.

FylkeBuskerud
KommuneLier
Etablert1928
Nedlagt1965 (?)
BeliggenhetG.nr. 16, B.nr. 1.
MerknadRingovn (størst i landet)